• fejlec01.jpg
  • fejlec02.jpg
  • fejlec03.jpg
  • fejlec04.jpg
  • fejlec05.jpg

zold csik

Kedves Látogatónk!

Üdvözöllek a Dráva Természetbarát Sport Egyesület honlapján.   Természetjáró  csoportként  nálunk ebben a témában  találhatsz  írásokat,  képeket. Tájékozódhatsz egyesületünkről rendezvényeinkről, kulcsos turistaházunkról.

Jó böngészést!

Jancsi Attila, Dráva T.S.E. Elnöke, de a Barátaimnak, ismerőseimnek csak atiKA!

zold csik

Tenkes teljesítménytúrák 2020

Időpont:            2020. április 04.
Rendező:          Dráva Természetbarát Sport Egyesület
Társrendező:   Tenkes Természetbarát Egyesület
Rajthelyek:       Túrony, Diósvölgyi ifjúsági tábor a 30 – 20 – 10 km-s távoknak,  Siklós-Máriagyűd, turistapihenő a maraton – 10 – 6 km-s távoknak

 

tenkes

 

 

A 2020-s évben is várunk szeretettel minden túrázót az általunk rendezett, immáron XXI. Tenkes teljesítménytúrára. Azoknak, akik meg akarják ismerni a Villányi-hegységnek Tenkes körüli turistaútjait ez egy kiváló alkalom, de azoknak is akik „csak” az egészségük megőrzéséért jönnek ki a természetbe. Vannak olyanok is, akik a sok-sok ismerősért, barátokért vagy a hegy levélért választják túránkat! Minden távunk körtúra! A távokkal az extrém távok kivételével szinte minden igényt ki tudunk elégíteni. A szintidőket is a teljesíthető távokhoz próbáltuk igazítani. A Maratonos távot 4 km/h-val végig bírni kell, és hozzá van ezer méter feletti szintemelkedés. A 30 km-s távon is megvan az ezer feletti szintemelkedés, itt a 3,5 km/h-s menetet kell tartani. Mindkét táv többször is áthalad a Máriagyűdi frissítő ponton! Ki lehet találni mi az amit feltétlenül magunkkal kell vinni a következő szakaszra! A két hosszabb távunkat csak tapasztalt túrázóknak ajánljuk, akiknek a terepi tájékozódás nem okoz gondot! Nem készítünk letölthető .gpx és egyéb fájlokat, de a honlapunkon, jó előre látható térképről bárki otthon elkészítheti magának! A 20 és 15 km-s távok előnye, hogy menet közben lehet megválasztani a távot. Itt már 3 km/h alatti az igényelt haladási sebesség. Alapfokú tájékozódási ismeret és a szöveges itiner értelmezése itt sem árt. A két rövidtávot kezdő túrázóknak, kisgyermekes családoknak és azon szépkoruaknak ajánljuk, akik nem ijednek meg a teljesítménytúra szótól. A 10 és a 6 km-s táv teljesítéséhez is 5 órás szintidő van adva! Ezzel is segítséget szeretnénk adni, hogy nálunk induló kisebb gyerekek később is örömmel menjenek majd túrázni. Valamint az idősebb korosztálynak se keljen lemondania az előző évek teljesítménytúrázós hangulatáról! Az idei évben a „Tenkes triatlon” igazoló lapját is meg lehet vásárolni.
A Tenkes kitűzőivel az idei évig követtük a túrázók teljesítésének számát, és ez meg is jelent a kitűzőkön! Ezzel egy olyan adatmennyiséget kellett folyamatosan „életben” tartanunk, ami már itt a huszadik rendezéskor nagy gondot okozott. A túratársak közül sem volt mindenki segítségünkre. A nevezési lapokon az írások minősége el kezdett az olvashatatlan kategória felé közelíteni, az estleges névváltozásokat nem közölték velünk. Volt, akinek a lánykori neve után már két férjezett neve is volt és mi nem tudtuk ezt a Hold állásából kitalálni, tehát nyilván rossz számú kitűzőt kapott…

Az ilyen számozott kitűzők sorát a „20 X” kitűzővel bezárjuk! Azok, akik már elérték a „10 X” teljesítést, és ezt jelzik felénk továbbra is biztosítani fogjuk, hogy ezt a sorozatot befejezhessék!


Továbbra is az a célunk, hogy túránkon minden túrázást, természetet kedvelő szervezett körülmények között érezze jól magát a természetben!

Adatok, amik segíthetnek a számodra megfelelő táv kiválasztásában: december közepéig folyamatosan töltjük fel az adatokat!

 

Tenkes maraton Tenkes-30Tenkes-20-15Tenkes-10Tenkes-6Tenkes triatlon

mecsekerdo

mecsekerdo         bmtsz logomtsz logo 2014 kor 4duna drava

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account