• fejlec01.jpg
  • fejlec02.jpg
  • fejlec03.jpg
  • fejlec04.jpg
  • fejlec05.jpg

zold csik

Kedves Látogatónk!

Üdvözöllek a Dráva Természetbarát Sport Egyesület honlapján.   Természetjáró  csoportként  nálunk ebben a témában  találhatsz  írásokat,  képeket. Tájékozódhatsz egyesületünkről rendezvényeinkről, kulcsos turistaházunkról.  Segítsd egyesületünket személyi jövedelemadód  1 % -val!

Jó böngészést!

Jancsi Attila, Dráva T.S.E. Elnöke, de a Barátaimnak, ismerőseimnek csak atiKA!

zold csik

Jelzésfestési munkák 2020

A jelzésfestéshez tartozó munkák idén is a pályázati útvonalak fényképezésével kezdődtek. A kék négyzet jelzést idén is (tavaly kimaradt a pályázatból) Baumann József fotózta végig. Az Ormánsági zöld sávot és a Szentkúti fordulótól induló zöld háromszöget és a zöld kört (Sárkány-forrás) is Jancsi Attila fényképezte. Gépkocsival Gida Tibor volt vele az Ormánságban. A mecseki útvonalnál bejárásos túra volt az útvonal megismerésére… A „Róka-utat” Bakos Edit fényképezte. A kék sáv Abaliget vasútállomástól az Abaliget fölötti tanösvényig lesz festve, ez később került be a pályázatba, majd a festés előtt fényképezünk leginkább a jelzés hiányokat…

Márciusban és áprilisban Gida Tibor és Király Zsuzsanna elkezdte és be is fejezte a sárga sáv jelzés felújítását a 6-s főúttól Bicsérd – Zók – Hegyszentmárton, szőlőhegy – Kémes, Pécsi-víz gát útvonalon. Ez egy önerős festés volt.

Májusban a kék négyzet teljes útvonala és a zöld háromszög jelzés (Szentkút autóbusz fordulótól a kék rom jelzésig) alapozása és zománcozása is megtörtént a pályázati útvonalak közül. A munkát a kék négyzet jelzésnél Baumann József, Jancsi Attila, Nagy Csaba és Soós Zoltán, a zöld háromszög jelzésnél Kulcsár Gábor, Kulcsár Gáborné, Romvári Tibor és Jancsi Attila végezte.

Május végén és júniusban két hétvégén végeztünk a zöld sáv jelzés teljes felújításával Vajszló autóbusz váróterem Kisszentmárton között. A második hétvégén a zöld sáv másik szakasza is le lett alapozva, és a sok zöld munka elvégezve. Ez egy önerős festés volt Mailáthpuszta és a Kelemen-ligeti elágazó között… A festésekben részt vettek: Both Viktória, Gida Tibor, Jancsi Attila, Király Zsuzsanna, Kulcsár Gábor, Kulcsár Gáborné, Nagy Csaba, Romvári Tibor, Romvári Tiborné, Soós Zoltán és Balog Árpi.

Időjárási és egyéb körülmények miatt június végére húzódott a zöld háromszög jelzés (Szentkút autóbusz fordulótól a kék rom jelzésig) színezése. Itt egy rövid szakaszon a jelzés a piros sávval fonódik. A munkát Both Viktória és Jancsi Attila végezte.

mecsekerdo

mecsekerdo         bmtsz logomtsz logo 2014 kor 4duna drava

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account