• fejlec01.jpg
    • fejlec02.jpg
    • fejlec03.jpg
    • fejlec04.jpg
    • fejlec05.jpg

    zold csik

    Kedves Látogatónk!

    Üdvözöllek a Dráva Természetbarát Sport Egyesület honlapján.   Természetjáró  csoportként  nálunk ebben a témában  találhatsz  írásokat,  képeket. Tájékozódhatsz egyesületünkről rendezvényeinkről, kulcsos turistaházunkról.  Köszönjük, hogy támogattad egyesületünket adód  1 % -val!

    Jó böngészést!

    Jancsi Attila, Dráva T.S.E. Elnöke, de a Barátaimnak, ismerőseimnek csak atiKA!

    zold csik

    Jelzésfestési munkák 2020

    A jelzésfestéshez tartozó munkák idén is a pályázati útvonalak fényképezésével kezdődtek. A kék négyzet jelzést idén is (tavaly kimaradt a pályázatból) Baumann József fotózta végig. Az Ormánsági zöld sávot és a Szentkúti fordulótól induló zöld háromszöget és a zöld kört (Sárkány-forrás) is Jancsi Attila fényképezte. Gépkocsival Gida Tibor volt vele az Ormánságban. A mecseki útvonalnál bejárásos túra volt az útvonal megismerésére… A „Róka-utat” Bakos Edit fényképezte. A kék sáv Abaliget vasútállomástól az Abaliget fölötti tanösvényig lesz festve, ez később került be a pályázatba, majd a festés előtt fényképezünk leginkább a jelzés hiányokat…

    Márciusban és áprilisban Gida Tibor és Király Zsuzsanna elkezdte és be is fejezte a sárga sáv jelzés felújítását a 6-s főúttól Bicsérd – Zók – Hegyszentmárton, szőlőhegy – Kémes, Pécsi-víz gát útvonalon. Ez egy önerős festés volt.

    Májusban a kék négyzet teljes útvonala és a zöld háromszög jelzés (Szentkút autóbusz fordulótól a kék rom jelzésig) alapozása és zománcozása is megtörtént a pályázati útvonalak közül. A munkát a kék négyzet jelzésnél Baumann József, Jancsi Attila, Nagy Csaba és Soós Zoltán, a zöld háromszög jelzésnél Kulcsár Gábor, Kulcsár Gáborné, Romvári Tibor és Jancsi Attila végezte.

    Május végén és júniusban két hétvégén végeztünk a zöld sáv jelzés teljes felújításával Vajszló autóbusz váróterem Kisszentmárton között. A második hétvégén a zöld sáv másik szakasza is le lett alapozva, és a sok zöld munka elvégezve. Ez egy önerős festés volt Mailáthpuszta és a Kelemen-ligeti elágazó között… A festésekben részt vettek: Both Viktória, Gida Tibor, Jancsi Attila, Király Zsuzsanna, Kulcsár Gábor, Kulcsár Gáborné, Nagy Csaba, Romvári Tibor, Romvári Tiborné, Soós Zoltán és Balog Árpi.

    Időjárási és egyéb körülmények miatt június végére húzódott a zöld háromszög jelzés (Szentkút autóbusz fordulótól a kék rom jelzésig) színezése. Itt egy rövid szakaszon a jelzés a piros sávval fonódik. A munkát Both Viktória és Jancsi Attila végezte.

    Júliusban elején Gida Tibor és Király Zsuzsanna folytatta a Mailáthpuszta körüli turista utak festését, a zöld sáv jelzést és vele a fonódó kék sávot befejezték a Kelemen-ligeti út letéréséig. Meg kezdték a sárga sáv jelzés festését a Mailáthi-horgásztótól Szaporca irányába. A horgásztónál egy rövid szakaszon az útvonal a horgászegyesület kérésére változott, ahol bozót irtásra is szükség volt!
    A zöld háromszög jelzés folytatása is megtörtént, először az abaligeti műútig Romvári Tibor, Kulcsár Gábor, Jancsi Attila munkájával az alapozás és zománcozás.

    A hónap közepén felkerült a szín Petőcpusztától a kék sávig lealapozott és zománcozott kék négyzet jelzések alapjaira. A munkát végezték Baumann József, Braun Andrea és Jancsi Attila.

    Elkezdődött a zöld kereszt jelzés festése, az alapozást, zománcozást és a zöld munkát Stiksz Zsuzsika vezetésével Braun Andrea, Jancsi Attila és Vass Tibor végezte.

    A zöld háromszög alapozásának és zománcozásának befejezése a fonódó sárga kereszt jelzéssel az abaligeti műúttól Orfű zöld és sárga sávig. Az abaligeti út átkelő szakaszának színezése. A munka Romvári Tibor irányításával Both Viktória és Jancsi Attila segítségével készült el.

    Július végén befejeződött a zöld háromszög és a zöld kör jelzések festése. A munka össze lett vonva a Bános – Vágotpuszta sárga sáv jelzésű út bejárásával. Utóbbit a „Vándortáborozók nyomában a Mecsekben” teljesítménytúra miatt csináltuk. A munkát Jancsi Attila és Strasser Péter végezte.

    Augusztus közepén a kék sáv jelzés festése kezdődött el az Abaligeti vasútállomástól Abaliget fölötti „Denevér” tanösvényig. Az alapozást, zománcozást és a zöldmunkát Kulcsár Gábor, Romvári Tibor és Romvári Tiborné végezte. Augusztus végén a szín is rákerült, ami Jancsi Attila és Nagy Csaba munkája volt.

    Az MTSz jelzésfestési pályázat (P2020_016) időben készre lett jelentve!

     

     

     

    mecsekerdo

    mecsekerdo         bmtsz logomtsz logo 2014 kor 4duna drava

    Don't have an account yet? Register Now!

    Sign in to your account