• fejlec01.jpg
  • fejlec02.jpg
  • fejlec03.jpg
  • fejlec04.jpg
  • fejlec05.jpg

zold csik

Kedves Látogatónk!

Üdvözöllek a Dráva Természetbarát Sport Egyesület honlapján.   Természetjáró  csoportként  nálunk ebben a témában  találhatsz  írásokat,  képeket. Tájékozódhatsz egyesületünkről rendezvényeinkről, kulcsos turistaházunkról.

Jó böngészést!

Jancsi Attila, Dráva T.S.E. Elnöke, de a Barátaimnak, ismerőseimnek csak atiKA!

zold csik

Kulcsosházi munkák

Az év nagy részében végzett munkák a fűnyírás és a takarítás a csoportok előtt-után. Ezt a munkát egyesületünk pártoló tagja Rigó Zoltánné és férje Rigó Zoltán végzi.

 

A kulcsosházban végzett munkákat márciusban kezdtük. Először a tél utáni víz ellenőrzést hajtottuk végre (fűtés hiányában nem fagytak e el a vezetékek) és mindjárt a fürdőben lévő csapokat is lecseréltük. (Jancsi Attila, Soós Zoltán).

Ezután következett a ház udvar felöli részének vakolása. Ezt egy speciális víz kipárologtató vakolattal készítettük. A munkákban részt vettek: Jancsi Attila, Soós Zoltán, Romvári Tibor, Kulcsár Gábor valamint a személyszállításba besegített Gida Tibor.

A vakolás után jött a tavaszi nagytakarítás. A ház teljes belső része ki lett takarítva. Valamint a vakolás után az ajtó, ablakok tisztítása és az anyagok raktározása is megtörtént. Fel lett téve a Manya által vart és a festéshez illő sötétítő függöny az étkezőben. A munkákat végezték: Braun Andrea, Gáspárné Juhász Ibolya, Jancsi Attila, Kulcsár Gábor, Kulcsár Gáborné.

Vakolt fal mellett, az ajtótól D-i irányba a betonozás alapjának készítése. É-i falrész beton alapjának kiásása, maradék vakolatának leverése. Bútorszállítás, bojlerszerelés. A munkákat végezték: Jancsi Attila, Kulcsár Gábor, Soós Zoltán, Romvári Tibor.

A beton járda elkészítése. A munkákat végezték: Jancsi Attila, Jancsi Ibolya, Soós Zoltán.

Szeptemberben befejeztük a vakolást (északi oldalt is) a dísztégla sorig. Elkészült az udvari falrészen a fugázás. Az É-i falrész előtt a terep elő lett készítve a betonozáshoz. Elkezdődött társalgó falának díszítése. A munkákat végezték: Gida Tibor, Jancsi Attila, Király Zsuzsanna, Nagy Csaba, Nyújtó Teréz, Romvári Tibor. A személyszállításba besegített Vass Tibor.

Októberben a kerítés kapu melletti, megmaradt beton elemei ki lettek javítva, falazata egy beton „sapkát” kapott és le lett meszelve. A társalgó falára díszítésként felkerült egy festett muskátlis ablak és hozzá eredeti zsaluk. A munkákat végezték: Gida Tibor, Jancsi Attila, Jancsi Ibolya, Király Zsuzsanna, Nyújtó Teréz, Soós Zoltán.

Pártoló tagi felajánlásból a kulcsosházba: étkészlet, pokrócok és egy talicska. A felajánló Németh Katalin.

mecsekerdo

mecsekerdo         bmtsz logomtsz logo 2014 kor 4duna drava

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account