• fejlec01.jpg
  • fejlec02.jpg
  • fejlec03.jpg
  • fejlec04.jpg
  • fejlec05.jpg

 

 

A túrák időpontja, útvonala, távja változhat az utazási időpontok változása, időjárási és egyéb körülmények miatt!

A előre meghirdetett túrák tömegrendezvények, az ezekről készült fényképes beszámolókat, videókat az egyesület szabadon felhasználhatja!

Eseménynaptár

Előző hónap Előző nap Következő nap Következő hónap
Év szerint Hónap szerint Hét szerint Ma Keresés Ugrás a hónaphoz
Vadászat miatti korlátozások...
2021. November 29. , Hétfő
Találatok : 42

Kedves Mindenki!

Közreadjuk a Mecsekerdő Zrt. közleményét a társas vadászatokról.

Erdőlátogatási korlátozások a téli társas vadászatok idején 2021. december 31-ig a Mecsekerdő Zrt. vadászterületein: A novembertől február elejéig tartó időszakban zajlanak a hajtó- és terelővadászatok a Mecsekerdő Zrt. kezelésében lévő vadászterületeken, ezért az erdőgazdaság az érintett területeken átmenetileg korlátozhatja az erdőlátogatást. A társas vadászatok szervezése igen nagy körültekintést és komoly előkészületeket igényel, a vadászatok pontos helyszíne az időjárási körülmények függvényében az utolsó pillanatig változhat, így azokat erdőrészlet szintjén nem lehetséges előre elhatárolni. Tekintettel a fokozott balesetveszélyre a társas vadászatok napján a Mecsekerdő Zrt. az érintett vadászterület vonatkozásában átmeneti erdőlátogatási tilalmat rendel el a 2009. évi XXXVII. az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló törvény 94. § (1) bekezdés a) pontja és 94. § (2) bekezdés értelmében. Az érintett területekre vezető főbb erdei- és turista utak mentén a vadászatra jogosult figyelmeztető táblákat helyez ki.

Az átmeneti korlátozások tervezett időpontjai az egyes vadászterületeken (várhatóan 7-18 óráig) 2021. december 31-ig az alábbiak:

Kelet-Mecsek: 2021. december 8., 11-12., 17-18., 21-22. 

Kisvaszar: 2021. november 28-29. 2021. december 1.

Nyugat-Mecsek: 2021. december 17-18.

Sasrét: 2021. november 20.

Megjegyzés: Az előző évek tapasztalata mondatja velem, hogy sajnos még a kiírt napok előtti napon sem tudhatjuk meg a tényleges helyszínt! A Kelet-Mecseket, helyszínként megadni a legdúrvább, A Tájvédelmi Körzet közel 9500 hektár! Javaslatom azoknak akik a felsorolt napokon mennek, hogy a tervezett túra kiinduló pontjára egy más irányú túra is legyen tartalékban, legyen "B" verzió! Egypár "szines" egyén sem árt a csapatban, most nincs itt az ideje, hogy beleolvadjunk a természetbe! A kint lévő táblák ne ijesszenek meg senkit, olvassuk el, mert még most is vannak a szeptemberi tiltó táblákból kint az erdőben...

Ami biztos, hogy tiltások a szomszéd megyékben is lesznek!

Balesetmentes, szép késő őszi és téli túrákat!

atiKA

mecsekerdo

mecsekerdo         bmtsz logomtsz logo 2014 kor 4duna drava

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account